RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt nølende på USA-børsene

Sist oppdatert:
Dow Jones klarte ikke å følge oppgangen på Nasdaq torsdag, og spenningen er stor foran fremleggingen av ferske arbeidsmarkedstall fredag.

Industriindeksen Dow Jones endte torsdag på 10.588,00 poeng, en nedgang på 0,04 prosent eller 5,11 poeng.

Den bredere Standard & Poor's 500-indeksen steg 0,3 prosent eller 3,75 poeng til 1154,79 poeng.

Teknologiindeksen Nasdaq hadde også medvind i dag. Indeksen steg med 1,1 prosent eller 21,76 poeng og endte på 2055,12 poeng.

Vente og se
- Mange investorer er i vente og se-modus i forkant av morgendagens arbeidsmarkedsoversikt for februar, sier Alfred Goldman i AG Edwards, til AFP.

Økonomer forventer at tallet på arbeidsplasser utenom landbruket vil stige med 128.000 på oversikten, og at arbeidsledigheten vil forbli på 5,6 prosent.

Flere investorer frykter at for sterke tall i morgen kan få negative konsekvenser ved at renten settes opp tidligere enn ventet.

- En situasjon som kunne få sentralbanken til å senke renta, er langt mer skremmende enn økonomisk vekst og flere arbeidsplasser, mener imidlertid John Caldwell, investeringsstrateg i McDonald Financial Group.

Den månedlige rapporten om utviklingen på arbeidsmarkedet anses for å være blant de viktigste indikatorene på økonomiens tilstand.

- Det har vært masse spekulasjon om disse tallene, så det er ikke rart at dette har vært en dag uten retning, sier Brian Pears i Victory Capital Management i Cleveland, til AP.

Færre vil ha fly
Dårlige tall fra transportbransjen, som viste nedgang i etterspørselen etter blant annet fly, bidro til å trekke Dow Jones ned.

Ser man bort i fra transportsektoren, økte ordreinngangen i industrien med 1,5 prosent.

Enda mer gledelig var nyheten om at færre søkte om arbeidsledighetstrygd forrige uke.

Nytt håp for Mikke
Walt Disney Co. tjente på at selskapets styre vedtok at de ikke lenger har tillit til styreformann Michael Eisner i går.

Verdien av aksjen steg med 15 cent til 26,80 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere