RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: KIM KYUNG-HOON (REUTERS)

Fortsatt oppgang i Asia

Sist oppdatert:
Men analytikere er skeptiske til om rallyet vil vare.

De fleste asiatiske aksjemarkedene fortsatte å stige tirsdag. Nikkei-indeksen i Tokyo var opp over tre prosent – og snuser nå på 8000-merket.

Årsaken til den fortsatte oppgangen er at investorer fortsetter å sette penger i finansaksjer. Dette siden man er lettet over meldingene fra britiske Barclays PLC – som forteller at banken leverer gode resultater i 2009.

Skepsis
Dermed følger den britiske banken i amerikanske bankers fotspor – som i forrige uke også kunne melde om positive resultater i år.

Asia brydde seg lite om duppen på Wall Street mandag – som sendte Dow Jones-indeksen ned 0,1 prosent – etter å ha vært positiv stort sett hele dagen. Dermed ble det ikke oppgang fem dager på rad i USA.

Til tross for oppgangen, er ikke analytikere overbevist om at oppgangen vil fortsette i Asia. De mener oppgangen ikke kan forsvares sett i lys av vanskelighetene som fortsatt tynger hele verden.

- Ta gevinst
Dariusz Kowalczyk, sjef for investeringsstrategien i SJS Markets i Hongkong, sier til AP at han forventet en korreksjon denne uka, Han sier videre at nyheter er forventet det amerikanske Finansdepartementet om å redde bankene denne uka. Det kan føre til at investorer revurderer sin optimisme over bankenes positive tall hittil i år.

- Dette er en fin mulighet for å ta litt gevinst. Økningen vi har sett så langt er kun på grunn av de positive nyhetene fra Barclays og de amerikanske bankene, sier Dariusz Kowalczyk.

Tokyo-indeksen sluttet tett oppunder 8000-merket, mens Hang Seng-indeksen i Hongkong hentet seg inn på ettermiddagen, og vendte minus til pluss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere