RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt ulovlige jobbannonser

Fra 1. mai ble det forbud mot aldersdiskriminering i arbeidslivet. Det er ulovlig å søke etter unge mennesker i jobbannonser, men fortsatt er det mange bedrifter som synder. Vikarbyråene er blant dem som bryter regelverket.

- Oi, sannsynligvis skyldes denne annonsen at noen ikke har fått med seg den nye bestemmelsen, sier administrerende direktør Truls Frogner i Manpower til Dagsavisen.

Frogner lover å ordne opp, men fortsatt er det mange andre selskaper som ikke følger loven.

Advokat Ingeborg Moen Borgerud, som leder Arbeidslivslovutvalget, minner om at det er forbudt å ekskludere søkere bare på grunn av alder. Hun påpeker at aldersdiskrimineringen går begge veier, både ved å annonsere etter unge eller eldre medarbeidere.

Moen Borgerud understreker at det i enkelte tilfeller kan være lov å søke etter det motsatte av det man har en overvekt av på arbeidsplassen.

Bemanningsfirmaet Adecco søker i en annonse etter en ung medarbeider til seg selv i Oslo, og en person over 25 år på vegne av en klient i Sandefjord. D ivisjonsdirektør Ernst Olav Lefstad i Addeco Norge forteller at selskapet ikke vil utfordre lovverket, men de er usikre på om kvalifikasjon ung er aldersdiskriminerende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere