RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forvalter nekter straffskyld

Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Den tidligere stjerneforvalteren Atle J. Ulrichsen nektet mandag straffskyld etter Økokrims tiltale om brudd på god forretningsskikk.

Ulrichsen opplyste at han for tiden er uten arbeid da saken mot ham startet i rettssal 428 i Oslo Tinghus.

Økokrim har tiltalt Ulrichsen etter at selskapet han arbeidet for, Boston Asset Management, påførte Halden kommunale pensjonskasse et tap på hele 55 millioner kroner. Tapene kom etter svært risikable investeringer blant annet gjennom investeringer i IT-selskaper, samt obligasjoner og sertifikater,

Da rettssaken mot Ulrichsen startet mandag morgen i Oslo tingrett nektet forvalteren straffskyld.

- Påtalemyndigheten mener vi kan bevise at Ulrichsen handlet grovt i strid med god forretningsskikk, og det man skal og kan forvente av en forvalter, sa politiadvokat Hedvig Moe i sitt innledningsforedrag.

Økokrim mener også at Ulrichsen urettmessig belastet pensjonskassen og beriket seg med en drøy million kroner for mye i forvaltningshonorarer.

- Påtalemyndigheten mener Ulrichsen ikke hadde hjemmel for å ta godtgjørelse på 430.000 pluss 640.000 kroner og at Halden pensjonskasse ikke ble informert om at denne godtgjørelsen var tatt ut, sa politiadvokat Moe.

Ulrichsen startet sin forklaring med en bred og detaljert gjennomgang av sitt virke og generell praksis for fondsforvaltere. Hans forklaring fortsetter trolig utover tirsdagen.

Halden kommunale pensjonskasse har også saksøkt revisjonsselskapet PriceWaterhouseCoopers for 100 millioner kroner for ikke å ha hindret pensjonskassens tap i finansmarkedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere