RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Oslo Børs Børsen
Oslo Børs Børsen Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Forventer konkurser på børsen

Analysesjef tror det kan bli altfor tungt for flere børsnoterte selskaper.

Handelsbankens analysesjef Håvard Nesheim mener det er mørkt på Oslo Børs for tiden. Det kommer til å få konsekvenser for flere selskaper.

- Jeg tror det blir konkurser på Oslo Børs fremover. Selv om jeg ikke vil peke på hvilke selskaper som er aktuelle, vil det utvilsomt bli mange gjeldsforhandlinger fremover. Vi står foran en ordentlig tøff periode. Det er utrolig vanskelig å være bullish om dagen, sier han til Finansavisen.

Han hadde ikke ventet at situasjonen skulle bli så alvorlig etter at rentene er blitt skrudd kraftig ned den siste tiden.

- Jeg trodde at mange ville velge aksjer når rentene nærmet seg null, men det har ikke skjedd. Grunnen kan være at de som har ledig kapital tror at nedturen blir langvarig.

- Selv om det vil komme en del bear market rallyer på veien, er det for tidlig å tro på en langvarig børsoppgang. Når rallyene kommer skal du ta pengene og løpe, sier Nesheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere