RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foss raser mot skatterykter

Finansdepartementet raser etter at Finansavisen i dag skriver at Per-Kristian Foss har forsnakket seg og skapt skattepanikk.

«Finansavisen har ved to anledninger nå latt seg bruke av aktører som vil røyke ut hva Regjeringen vil foreslå i den kommende skattemeldingen», skriver departementet i et brev til Finansavisen.

Onsdag slår avisen nemlig opp på sin førsteside at finansminister Per-Kristian Foss ved en feiltagelse skal ha røpet endringer i skattereglene. Ifølge avisen ble det signalisert endringer i takseringen av aksjer i selskaper som ikke er børsnotert, og uttalelsene skal ha skremt vannet av garvede skatteeksperter.

Avisen viser til en ikke-navngitt kilde, som understreker at det er umulig å si om signalene er riktig oppfattet.

Finansdepartmentet avviser saken som rent oppspinn.

«I avisen 18. februar framstår en anonym kilde som opplyser at « Foss skal ha forsnakket seg» om verdsetting av aksjer. Hvor, når og i hvilken sammenheng «forsnakkelsen» skal ha funnet sted sier den anonyme ingenting om, men avisen bringer likevel disse spekulasjonene som sitt førstesideoppslag. Finansdepartementet vil ikke være med på dette spillet», skriver departementet i brevet og fortsetter:

«Som alle vet vil ethvert svar framstå enten som en bekreftelse eller avkrefting av hva som vil komme i den varslede meldingen som skal legges fram for Stortinget i mars. I oppslaget beklager også en partner i Deloitte seg over at han ikke har fått Finansdepartementet i tale om innholdet i skattemeldingen. Nei, det skulle også bare mangle», skrives det videre.

Finansdepartementet skal legge fram en stortingsmelding om skattereformen i mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere