RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra retten til cella

Sist oppdatert:
Finance Credit-gründer Trond Kristoffersen får ikke nyte friheten mellom slagene i marathon-rettssaken som etter planen starter torsdag.

Kristoffersen er nemlig varetektsfengslet i ytterligere 14 dager av Oslo tingrett. I varetektsperioden skal Kristoffersen ifølge tingrettens kjennelse ha brev- og besøkskontroll, slik han har hatt siden han ble varetektsfengslet midtsommers i fjor.

Møtte ikke
Fengslingskjennelsen i tingretten ble avgjort ved såkalt kontorforretning. Kristoffersen hadde godtatt kravet fra Økokrim om 14 dagers forlenget varetekt, og han var ikke til stede i retten.

Ifølge tingrettsdommer Dagfinn Grønvik er Kristoffersen for tiden på sykehus til medisinsk utredning.

Etter planen skulle rettssaken mot Kristoffersen ha begynt mandag 2. februar, men saken er blitt utsatt til torsdag 5. februar i påvente av den medisinske utredningen. Fengslingskjennelsen i tingretten endrer ikke det fastsatte tidspunktet for rettssaken, opplyser Dagfinn Grønvik til NTB.

Tvangsinnlagt
Det er likevel usikkert om rettssaken kan begynne torsdag.

Kristoffersen er for tiden innlagt på Blakstad sykehus.

- Kristoffersen er innlagt på sykehus etter bestemmelsen om tvunget psykisk helsevern, dvs. tvangsinnlagt. Det er i seg selv en bekreftelse på at hans behandlingsbehov er så prekært ta man ikke kan avbryte behandlingen ved å la ham stille i retten torsdag 5. februar, sier den ene av hans tre forsvarere, advokat Anders Brosveet, til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere