RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Freddy deler ut milliarder

(Scanpix)
Sist oppdatert:
- Mitt skip er lastet med milliarder av kroner, forteller John Fredriksen sine aksjonærer i Frontline. Og deler rundhåndet ut; 2,6 milliarder i utbytte. Mer er i vente.

Verdens største tankreder deler ut 25 prosent av aksjene i Ship Finance International til aksjonærene i Frontline. Med det har eierne fått formidable 15 milliarder kroner i utbytte det siste året.

Men John Fredriksen gir seg ikke med det. Om to uker presenterer Frontline sine resultater for fjerde kvartal. De rekordhøye tankratene mot slutten av fjoråret gjør analytikerne optimistiske; Dagens Næringsliv mener å vite at 34,80 kroner - mesteparten av overskuddet - vil bli gitt som utbytte for hver av de 74,6 millioner aksjene.

John F. får omtrent en tredjedel av verdiene selv. Med fredagens oppgang i Frontline-aksjen på New York-børsen, har hans rederi en markedsverdi på 3,61 milliarder dollar.

Ship Finance, selskapet som eier mesteparten av tankflåten Frontline driver, prises til 1,64 milliarder dollar, skriver DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere