RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen fikk tilbake troen

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen og hans høyre hånd Tor Olav Trøim har kjøpt seg opp i Frontline, med ny tillit til tankmarkedet.

Det opplyste Tor Olav Trøim i forbindelse med et intervju på tv-stasjonen CNBC onsdag ettermiddag. Trøim har nå fått tilbake troen på tankcaset, og både han og sjefen Fredriksen har tatt et dykk i lommeboka for å kjøpe aksjer i tankrederiet Frontline.

NA24 - din næringslivsavis

Til TradeWinds opplyser Trøim at han har kjøpt 50.000 aksjer og Fredriksen 100.000 aksjer i Frontline. Kjøpene skal ha skjedd over Oslo Børs.

I en børsmelding torsdag formiddag bekreftes Trøim og Fredriksens kjøp. Kjøpene er gjort via total return equity swaps som løper til 1. desember 2006. Fredriksen har gjort kjøpet gjennom sitt selskap Geveran TradingCo. Ltd.

Tro på tankmarkedet igjen
Trøim har denne uken vært i New York hvor han og andre tankrederier har deltatt på Marine Moneys finanskonferanse. I den forbindelse var blant annet Trøim på tv-showet Kudlow & Co på CNBC.

- Jeg har ikke markedsført Frontline siden slutten av 2004 fordi jeg ikke har trodd på caset selv. Men nå er jeg glad for å kunne stå her med hånden på hjerte og fortelle deg hva vi ser, sa Trøim i intervjuet.

- Sterkere enn ventet
Han sa videre at både han og Fredriksen føler at tankmarkedet nå er mye sterkere enn noen hadde sett for seg.

- Vi tror vi vil komme til å se et meget sterkt tredje kvartal og fjerde kvartal med VLCC-rater over 200.000 dollar per dag i fjerde kvartal, sa Trøim.

Spotmarkedet logger for øyeblikket rater omkring 75.000 dollar per dag for supertankere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere