RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen hamstrer i Sør-Korea

Foto: SCANPIX (Scanpix)
Shippingmilliardær John Fredriksen har brukt 2,5 milliarder kroner for å kjøpe seg containerskip-markedet. Nylig punget han ut for en eierandel i sør-koreanske Hanjin Shipping.

Den voldsomme verdistigningen i tankskiprederiet Frontline den siste tiden har sikret Fredriksen til smør på brødet og mer til. Nå vil shippingmilliardæren ha enda større formue.

Han har nylig kjøpt seg inn i flere store containerskiprederier, og tilsammen skal han ha betalt over 2,5 milliarder kroner for eierandelene, skriver Dagens Næringsliv.

Fredriksen flagget i forrige uke en eierandel på seks prosent i sør-koreanske Hyundai Merchant Marine, og følger nå opp med å kjøpe seg inn i Hanjin Shipping. Selskapet driver en flåte på 140 skip.

Tor Olav Trøim, som er Fredriksens nærmeste medarbeider, bekrefter at rederen har kjøpt aksjene. Han opplyser at det også er handlet enda flere eierandeler i Hyundai Merchant Mariane, og at posten sannsynligvis nå ligger på rundt syv prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere