RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen kjøper i Nedloyd

Sist oppdatert:
John Fredriksen har brukt sommeren til å i hemmelighet kjøpe seg opp til 10 prosent i Royal Nedlloyd, og tankkongen har tenkt å bli i selskapet.

- Dette er bare begynnelsen, sier Tor Olav Trøim, Fredriksens nærmeste medarbeider, til Aftenposten.

Fronline har gått som en kule på Oslo Børs den siste tiden, og Fredriksen har nok av kontanter på kontoen til nye investeringer.

Nå satser Freddy på containerfart. Gjennom sitt private selskap, Hemen Holding, har han investert rundt 1,4 milliarder kroner i ulike containerselskaper, nå sist med oppkjøpet i nederlandske Royal Nedloyd.

Fredriksen satt allerede på fem prosent av aksjene i selskapet før han i sommer virkelig begynte å shoppe aksjer i containerselskapet. Nå varsles videre oppkjøp i det nederlandske rederiet.

- Jeg tror dette bare er begynnelsen. Vi blir i Nedlloyd. Det er umulig å starte opp et linjerederi fra null. Når har rederiet 160 skip og et enormt nett. Den typen mennesker som har etablert seg i dette markedet har en god nese, sier Trøim.

Fredriksen eier nå rundt fire prosent i Neptune Orient Lines i Singapore, i tillegg til de 10 prosentene han sitter med i Royal Nedlloyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere