RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen til kamp om Smedvig

Sist oppdatert:
Meglerhus jobber på spreng for å samle Smedvig-aksjer for John Fredriksens SeaDrill.

- Jeg håper vi i løpet av et par dager kan presentere noe som er mer attraktivt enn det Noble ikke har gjort, sier SeaDrill-topp Tor Olav Trøim til Dagens Næringsliv.

Trøim har brukt nyttårshelgen til å kartlegge store Smedvig-aksjonærers interesse for en alternativ eierløsning. Meglerhuset Carnegie koordinerer arbeidet for SeaDrill. Med i prosessen er også Fondsfinans.

Rådgiver for Smedvig er Enskilda Securities.

Trøim er fornøyd med progresjonen, men vil ikke avsløre hvor mange aksjer SeaDrill har kontroll på. Om SeaDrill vil kunne presentere noe som er mer attraktivt for Smedvigs aksjonærere enn det manglende budet på alle Smedvig-aksjene fra Noble avhenger, ifølge Trøim, av støtte fra de gjenværende Smedvig-aksjonærene.

- Det er avhengig av at de gjenværende aksjonærene støtter oss, sier Trøim.

12. desember i fjor solgte Smedvig-familien sine Smedvig-aksjer til en av verdens største riggselskaper, Noble. Totalt utgjorde salget 39,2 prosent av A-aksjene og 28,9 prosent av totalkapitalen.

SeaDrill kontrollerer rundt fem prosent av A-aksjene i Smedvig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere