RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fremskritt for ditt digitale hjem

(Ill.foto)
Sist oppdatert:
Microsoft har endelig lansert sin Media Center Edition for Norge. Nå kan du styre tv-en og stereoanlegget fra pc-en.

Under Cebit-messen i Hannover kunne Microsoft fortelle at programvaren Windows XP Media Center Edition kommer til Norge før året er over.

Tv-pause
Med dette operativsystemet kan du styre tv-opptak, musikkanlegget, filmleie, framvisning av bilder og mye mer fra pc-en.

Det som har forhindret at Media Center har blitt lansert i Norge tidligere, har vært at den elektroniske programguiden ikke har vært på plass.

Dermed har mange av de stiligste funksjonene som opptaksprogrammering og pausing av tv-sendinger ikke vært tilgjengelig.

- Dette vil forandre hjemmeunderholdningshverdagen for folk. Du får all underholdning lettere tilgjengelig, hvor som helst i huset, sier Fredrik Gørrisen, direktør Windows Client i Microsoft, til TV 2 Nettavisen.

Enklere opptak
Windows XP Media Center er en versjon av operativsystemet XP som er spesiallaget for underholdningsbruk. Med Media Center-pc-er får du blant annet med fjernkontroll, tv-utgang og tv-kort.

Noen av bruksområdene er film- og musikkavspilling på tv og musikkanlegget styrt enten fra pc-en eller tv-skjermen.

Bruker du Media Center mot tv-en, kan du blant annet pause tv-sendingene mens du henter deg en øl, og sømløst fortsette der du slapp. Du kan også programmere Media Center til å ta opp alle episodene av Simpsons, uansett hvilken kanal de går på, og mye mye mer.

Filmleie på nett
Dessuten lover Gørrisen at nye tjenester, som filmleie via internett rett til tv-en din også skal være på plass når operativsystemet lanseres her hjemme.

- Vi er godt i gang med å få norske partnere opp på dette her, og det er vår klare målsetning at dette skal være tilgjengelig for alle som har Media Center, sier Gørrisen.

Alle de store pc-leverandørene kommer til å levere pc-er med operativsystemet innebygd, og Microsoft-direktøren sier de også jobber opp mot de norske pc-byggerne.

Her kan du sjekke mer om hvordan Media Center-menyene ser ut. Sidene er på engelsk, men den norske versjonen vil være tilnærmet likt oppbygd.

Trådløst moro
For deg som ikke vil trekke kabler mellom pc-en og tv-en, kommer også Media Center Extender, en boks som gir deg trådløs tilkobling mellom pc-en, tv-en og musikkanlegget. Da slipper du kabler som går tvers over gulvet, eller å sette pc-en i stua.

Har du allerede en Xbox er det hele enda enklere, med en ekstra chip kan du gjøre spillkonsollen om til en Media Center Extender.

En annen mulighet som åpner seg, er å ta enkelt ta med film og favorittseriene ut på tur med en bærbar mediaspiller. TV 2 Nettavisen testet tidligere Samsungs stilige mediespiller, og savnet muligheten til å synkronisere dingsen med en Media Center-pc.

Her kan du lese mer om andre nyheter fra CeBIT 2005:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere