RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fremtidens ledere: - OK å stjele

60 prosent av morgendagens norske ledere synes det er helt ok å bruke ulovlig kopiert programvare. Det er en sjokkmelding for programvarebransjen.

Det kommer fram av en undersøkelse gjennomført for Business Software Alliance, BSA, blant et representativt utvalg sisteårsstudenter på Handelshøyskolen BI og NTNU.

Tyveri
Undersøkelsen viser også at 55 prosent av elevene selv har benyttet ulovlig kopiert programvare.

- Det er skuffende å konstatere at så mange velskolerte, unge mennesker har en så nonchalant holdning til noe som faktisk er tyveri, sier formann i BSA Norge, Eilert Hanoa.

Han frykter at studentene skal ta med seg holdningene inn i næringslivet når de nå skal begynne i arbeidslivet.

Denne frykten understøttes av at så mange som 45 prosent svarer at de kommer til å fortsatt benytte ulovlig kopiert programvare i fremtiden.

Dårlige holdninger
En internasjonal studie utført på vegne av BSA avdekket i juli at 32 prosent av all programvare i Norge er piratkopiert. Studien plasserte Norge på bunnen av de nordiske landene.

I en annen, norsk undersøkelse blant over 1.000 administrerende direktører, daglige ledere og styreledere i norske bedrifter, oppgir 27 prosent at deres bedrift ikke sikrer at programvarelisensene er tilfredsstillende og lovlige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere