RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frisk handel ga fredagsrally

Sist oppdatert:
For tredje uke på rad tar Wall Street helg i pluss. En oppløftende rapport om detaljhandelen utløste rally på børsen fredag.

En fersk rapport fra det amerikanske handelsdepartementet viser at detaljvaresalget steg med 0,2 prosent i oktober.

Det er ikke ubetydelig, tatt i betraktning at bilsalget falt med 2,2 prosent.

Enkelte finner det bekymringsverdig at folk ikke bruker penger på større ting som biler, men markedet lot seg ikke trekke ned av disse.

Optimismen råder
Analytikerne mener heller rapporten viser at amerikanerne nå har større tro på framtida, noe som lover godt før julehandelen starter for alvor.

Det var altså ikke den friske handelen på børsen, men amerikanernes økende pengebruk som gav børsen medvind.

Prisen på råolje ser også ut til å stabilisere seg. I dag falt den med 10 cent på New York-børsen og det påvirket også markedet i positiv retning.

- Detaljhandelsrapporten, oljeprisen, valget og økonomien, alt har bidratt til en fin oppgang, som bør fortsette ut året. Oljeprisen kan bli et problem hvis etterspørselen øker eller hvis det skulle oppstå forsyningsproblemer, sier Hans Olsen, direktør i Bingham Legg Advisers i Boston.

Nøkkeltallene
Industri-indeksen Dow Jones steg fredag til 10.539,01, en oppgang på 69,17 poeng eller 0,66 prosent, det beste siden 6. april i år.

Den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen nådde nye rekordnivåer for andre dag på rad og steg i dag med 10,69 poeng eller 0,91 prosent til 1184,17 poeng, det beste siden 24. august 2001.

Teknologi-indeksen Nasdaq steg 24,07 poeng eller 1,17 prosent til 2085,34. Ikke siden 11. februar har Nasdaq stengt så høyt, melder AP.

Dow Jones steg med 1,46 prosent denne uken. S& P 500 steg med 1,54 prosent mens Nasdaq klatret 2,28 prosent. Dette var tredje uke på rad i pluss for Wall Street.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere