RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frisvold jakter på lekkasjer

Sist oppdatert:
Forsvarssjef Sigurd Frisvold er mektig irritert over lekkasjene av avslørende dokumenter til pressen. Nå skal de som lekker lukes ut og straffes.

Forsvarssjef Sigurd Frisvold er på krigsstien etter at en rekke hemmelige og interne dokumenter er blitt lekket til pressen de siste ukene, melder NTB.

- Vi vil følge opp sakene én etter én, sier Frisvold.

Han sier at lekkasjene kan få alvorlige konsekvenser for dem som står bak.

- Vi forholder oss til vår militære påtalemyndighet, generaladvokaten, og vil rådføre oss med ham i disse sakene, sier Frisvold til NTB.

Forsvarssjefen mener det har vært for mange uakseptable lekkasjer fra organisasjonen han leder. Han mener lekkasjene svekker Forsvarets omdømme.

En av lekkasjene Frisvold vil til bunns i er hvordan et utkast til et brev som aldri ble sendt havnet i Dagbladet. I brevet skrev Forsvarssjefen at nedskjæringskravene til Forsvaret var urimelige. Brevet skulle i utgangspunktet sendes til Forsvarsminister Kristin Krohn Devold, men ble aldri sendt.

- Det er en merkverdig opplevelse når et ikke-brev danner grunnlag for en offentlig diskusjon. Jeg ønsker en diskusjon om Forsvaret, men det å skje på et faktisk grunnlag, ikke i form av lekkasjer, sier Frisvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere