RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline: - Hinsides enhver fornuft

Foto: Svein Erik Furulund (Aftenposten)
Sist oppdatert:
Aksjekursen i Frontline, hvor John Fredriksen sitter med styrestikka, har aldri vært høyere. Tallknuserne i aksjemarkedet er sterkt uenige om hvor mye rederiet faktisk er verdt.

Både Enskilda og Pareto gikk mandag ut og hevdet at Frontline-aksjen kan være verdt opp mot 400 kroner.

- Gode utsikter

«Frontline er en klar kjøpskandidat. Vår verdivurdering på mellom 385 til 420 kroner pr aksje i Frontline bygger på et sterkt tankmarked denne vinteren samt gode utsikter for 2005-2006,» skriver Enskilda i analysen, ifølge TDN Finans.

Det ga aksjen et kraftig løft i går, og oppturen fortsetter tirsdag. Ved 12-tida var kursen oppe i 286,50 kroner, den høyeste kursnoteringen noensinne for det Bermuda-registrerte rederiet.

Med en kurs på 286,50 er Frontline oppe i en børsverdi på nesten 22 milliarder kroner. Skulle spådommen fra Enskilda slå til og kursen sprette opp i 400, vil børsverdien krype over 30 milliarder kroner.

Det ville gjøre verdens rikeste nordmann enda noen milliarder rikere. John Fredriksen eier nemlig nesten halvparten av aksjene i Frontline. Finansavisen anslår tirsdag tank-generalens private formue til 22 milliarder med dagens kurs.

- Overpriset

First-analytiker Jarle Sjo er blant dem som ikke er enig med sine kolleger i Enskilda og Pareto, og mener Frontline-aksjen er i ferd med å bli overpriset.

- Prisingen på Frontline er hinsides enhver fornuft. Aksjen prises nå 50 til 70 prosent over verdijustert egenkapital, med annenhåndsverdier som er ekstremt høye, så da håper man på at markedet skal være bra i tre til fire år fremover, sier Sjo til TDN Finans tirsdag.

Junhui er et annet shipping-selskap som er i vinden om dagen. Tirsdag er aksjekursen 5 prosent opp. Oppturen kommer etter at kursen har falt kraftig tilbake de siste fire handledagene.

På taperside troner Tandberg tirsdag. Kursen er 1,7 prosent ned til 59,50 kroner. Kursen falt også kraftig tilbake i går, og det er første gang siden 13. august at aksjen omsettes for under 60 kroner. Et markert kursfall for Tandberg-konkurrenten Polycom i det amerikanske markedet er med å å forklare nedturen.

Tandberg er det selskapet som veier tyngst i it-indeksen, og kursfallet bidrar til å trekke indeksen 0,3 prosent ned tirsdag. For de aller fleste it-selskapene er det kun snakk om små kursutslag.

Hovedindeksen var 0,3 prosent ned ved 13-tida. Forutsen Tandberg bidrar Hydro og Statoil på den negative sida. Også DnB NOR faller, og var 1,4 prosent ned på sammme tidspunkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere