RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline ensomt i rødt

(Scanpix)
Oslo Børs klatrer oppover onsdags formiddag. Alle de store selskapene unntatt Frontline stiger eller står på stedet hvil.

Klokken tolv hadde aksjekursene til samtlige av de store selskapene, med unntak av Frontline, steget på Oslo Børs.

Aksjekursen til Telenor vippet fram og tilbake rundt lunsjtid, og kursene til Tandberg og Nordic Semiconductor var uendret.

Statoil og Hydro drar børsen opp igjen. De to selskapene ledet an gårdagens nedtur etter en OPEC-uttalelse. Nå har det kommet en ny uttalelse. Denne gangen fra Saudi Arabias oljeminister. Han forteller at OPEC vil holde kvotene uendret ved neste møte.

På den andre siden bremser en lav dollar gevinsten fra oljeprisen.

Både Statoil og Hydro var opp over en prosent før tolv.

Dagens børsvinner heter så langt Ecuanor. Selskapet meldte i går at de i kommende uker skal presentere seg for investorer og meglerhus. Selskapet er slettes ikke nytt, men meldingen om den planlagte sjarmoffensive sendte i går aksjekursen opp over 10 prosent. Og kursen stiger videre i dag. Selskapet er opp nesten 30 prosent ved lunsjtid.

Denne oppturen får ikke styremedlem Aksel Gresvig videre glede av. Han solgte nemlig samtlige av sine aksjer i dag tidlig for en snittkurs på 1,2293. Klokken tolv var aksjekursen 1,5.

Frontline skiller seg ut som en av dagens tapere, men aksjonærene har lite å klage over. Aksjen noteres i dag uten rettigheter til aksjer i Ship Finance. I realiteten handles derfor aksjen uten en utbytterettighet på drøye to dollar. Med en kurs på 6,11 tilsvarer det rundt drøye 12 kroner. Aksjen er i skrivende stund ned 10 kroner, men fratrukket utbyttet er den i realiteten derfor opp to kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere