RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline får juling på børsen

Sist oppdatert:
Børsfolket likte ikke den siste regnskapsrapporten fra John Fredriksen & co., og sender aksjekursen ned.

Temperaturen i tankmarkedet nærmer seg kokepunktet igjen. Med dagrater opp mot 80.000 dollar per dag fosser pengene inn i Frontline-kassen.

Tjener fett

Frontline tjente også godt med penger i tredje kvartal, til tross for at ratenivået var atskillig lavere enn det vi har sett de siste dagene. VLCC’ene gikk for drøyt 28.000 dollar dagen, mens de mindre Suezmax’ene fikk 22.000 dollar for å frakte olje mellom kontinentene.

Driftsoverskuddet i kvartalet kom inn litt bedre enn forventningene, men nettooverskuddet på 265 millioner kroner var skuffende svakt. Analytikerne som TDN Finans på forhånd hadde snakket med, ventet seg et overskudd på 328 millioner.

Skuffelsen bidrar til at Frontline er blant taperne på Oslo Børs tirsdag, med en nedgang på knappe 3 prosent på høy omsetning.

Likevel - Frontline skuffer inn godt med penger også ved "normale ratenivåer på 25.000 - 30.000 dollar. Et nettooverskudd på en kvart milliard av en omsetning på 992 millioner gir marginer som folk i andre branjer bare kan drømme om.

Saftig valutatap

Kvartalsoverskuddet inkluderer blant annet et valutatap på yen-noterte lån på hele 85 millioner kroner. Planene om en utbyttebetaling på nesten 700 millioner kroner kan også være blant faktorene som presser kursen nedover. Pengeutdelingen indikerer at storeier John Fredriksen ikke har til hensikt å ekspandere videre i oljetankfarten.

Paddeflatt

Investorene slikker sårene etter mandagens kraftige nedtur på børsen tirsdag, og kursutslagene er små. De fleste tungvekterne opplever kursbevegelser på noen tideler. Blant unntakene er Norske Skog, som faller 1,1 prosent etter et svakt fall i avispapirprisene denne uka. Også ved Stockholmsbørsen opplever skogselskapene en forsiktig nedgang.

I teknologisektoren stiger Nera brukbart etter den bratte nedturen i november, og det samme gjør Fast og StepStone.

Hovedindeksen lå omtrent flatt ved lunsjtider, og var dermed balt børsene med svakest utvikling i Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere