RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline redder børsen

Sist oppdatert:
Fredriksen-selskapet sørget for at Oslo Børs gikk i pluss, etter at børsen her hjemme gjorde det dårligere enn resten av Europa.

Frontline endte dagen opp 5,14 prosent til 317 kroner. OPECs beslutning søndag om å opprettholde produksjonsnivået er årsaken til den positive utviklingen i Fredriksens børsrakett.

- Ratene er ganske kraftig opp. Allerede når ratene begynte å stabilisere seg fikk man en bra oppgang i Frontline-kursen. I tillegg fikk man utdelingen av Ship Finance-aksjer, som markedet synes er ok, sier en aksjemegler til TDN Finans.

Aksjen ligger på topp på omsetningslisten og rederiet deler ut enda flere Ship Finance-aksjer til sine aksjonærer.

Men ikke alt som kom fram på OPEC-møtet teller i positiv retning for Oslo Børs. Oljeprisen har vært svak etter helgens møte, noe som trekker vår råvareavhengige børs noe ned i forhold til de andre europeiske børsene.

Begge oljelokomotivene Statoil og Hydro falt i dag, henholdsvis 0,26 og 0,31 poeng.

Desidert dårligst børsdag har Nordic Semiconductor. Selskapet topper tapslisten med et fall på 15,7 prosent etter at de kom med et resultatvarsel tidligere i dag.

Rot med varekostnadene gjør at Nordic Semiconductor får et resultat på minus 0,8 millioner i fjerde kvartal.

Tandberg Television fortsetter opptur etter forrige ukes melding om en storkontrakt med et amerikansk satellitt-tv-selskap. Aksjen er opp 3,56 prosent til 65,50 kroner.

Hovedindeksen endte dagen opp 0,17 prosent til 242,47 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere