RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline rev børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs gikk hardt ut fra start tirsdag, men etter lunsj gikk luften ut av ballongen. John Fredriksen og Jorma Ollila må ta skylden for at det gikk galt.

Vår hjemmelige børs har vært den klart sterkeste i Europa i år. Siden nyttår har hovedindeksen lagt på seg 35,99 prosent. Fra åpning var det god fart i aksjemarkedet og den første timen viste Oslo Børs ryggen til de andre markedene. Men utover dagen var ikke den negative stemningen i Europa mulig å holde igjen.

Nokia presenterte sin midtkvartalsrapport tirsdag formiddag og det var den som fikk misnøyen til å spre seg. En etter en begynte aksjene å trekke nedover og her hjemme sto Frontline fremst i køen av de store. DnB Markets har nedgradert John Fredriksens tankselskap. Aksjen endte ned 1,57 prosent.

Telekomsektoren fikk julig, takket være Nokia-rapporten. Utstyrsleverandøren Nera måtte ta det tøffeste taket og falt 2,76 prosent. Telenor stoppet etter et fall på 0,59 prosent.

Aker Kværner startet dagen svært godt og drev opp over tre prosent før aksjemarkedet plutselig ombestemte seg. Kjell Inge Røkke og andre aksjonærer må konstatere at sluttnoteringen ble 0,47 prosent lavere enn åpningen.

Blant topp tre åpå taperlisten er gårsdagens suverene vinner. Aksjonærene i CanArgo fikk med seg en kursoppgang på 70 prosent mandag. Tirsdag har det vært kamp i døra for å sikre seg gevinsten. Aksjen falt 8,91 prosent.

I et intervju med bransjeavisen Intrafish sier styreformann Rolf Domstein i Fjord Seafoods at det ikke er verken planer eller behov for en kapitalutvidelse i selskapet. Den meldingen sendte Fjord opp 3,62 prosent, som en av tre selskaper blant de ti mest omsatte som endte den veien.

Norsk Hydro ble som vanlig mest omsatt og det norske børslokomotivet la på seg 0,78 prosent.

Oljekollega Statoil gikk imidlertid den andre veien og falt 0,7 prosent.

Hovedindeksen endte ned 0,27 prosent til 155,67 poeng. Det ble kjøpt og solgt aksjer for 2,3 millarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere