RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frontline trekker børsen til ny årsbeste

Sist oppdatert:
Med god drahjelp fra Frontline og Norsk Hydro, hopper Oslo Børs til værs. Ikke siden høsten 2000 har børsen ligget på et liknende nivå.

Onsdag morgen ble det kjent at Frontline-eier John Fredriksen har gjennomført tidenes innsidesalg. Fredriksen har kvittet seg med 9 millioner aksjer, til en verdi av 2,4 milliarder kroner, i tankrederiet.

Det blir poengtert fra Frontline at milliardæren ikke er på vei ut av selskapet, men at Fredriksen ønsket å frigjøre kapital for andre investeringer.

Stikk i strid med det som er vanlig ved store innsidesalg, spratt Frontline-kursen opp onsdag morgen. Tankrederi-aksjen endte opp 2,24 prosent. En anonym analytiker har denne forklaringen:

- Jeg mener Oslo-markedet alt de mente om det på åpningen. Innsidesalg tolkes jo vanligvis som noe negativt, men markedet valgte her å fokusere på at det finnes et stort antall kjøpere der ute, sier han til TV 2 Nettavisen.

Frontline-sjef Tor Olav Trøim skryter i et intervju med TV 2 Nettavisen onsdag av investorkonsortiet som har kjøpt Fredriksens aksjer.

- De som har tatt aksjer er noen av de beste investornavnene i verden. Dersom du ser på listen over de fem største, tror jeg du vil finne tre av dem der, sier han.

Norsk Hydro dytter også i riktig retning, og stiger med 0,88 prosent, mens Yara legger på seg 0,75 prosent. Tandberg, Orkla og Telenor stiger også, og det er i det hele tatt mye blått å spore blant de store børsselskapene. Tandberg hopper mest opp av de tre, med 2,04 prosent.

Cruiseskipselskapet RCCL har en god børsdag, og ender med å legge på seg 1,72 prosent.

I toppen på listen over de mest omsatte selskapene, er det bare DnB NOR og Storebrand som ligger i rødt. De to finanskonsernene er ned henholdsvis 0,48 og 0,62 prosent.

Hovedindeksen har i løpet av dagen steget med 0,54 prosent, og befinner seg på rekordnivå. Indeksen endte på 209,76 poeng, opp fra gårsdagens rekordnivå på 208,63 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere