RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-Siv vil kutte til FN

Sist oppdatert:
Fremskrittspartiets Siv Jensen vil kutte ut Norges bidrag til FN. Korrupsjon, sløseri og byråkrati er grunnen.

Mellom 2002 og 2004 ga Norge 8,6 milliarder til FN. Norge er det landet som gir suverent mest penger til FN hvis man regner gjennomsnitt per innbygger. Vi er syvende størst uansett regnemåte.

- Må ryddes opp
- Den eneste måten vi kan tvinge FN til å starte oppryddingen er å true med å stoppe pengestrømmen. Norge har i altfor lang tid ukritisk pøst penger inn i den skandaleomsuste kolossen. Det er grunn til å stille spørsmål ved om den nødvendige kritikken har uteblitt fordi mange i det norske statsapparatet har ønsket seg en posisjon i FN, sier Siv Jensen til Dagbladet.

- Skal ikke sole seg i posisjoner
Det er etter en reise med Stortingets utenrikskomite til USA at Jensen kommer med sitt utspill. Hun legger ikke skjul på at hun mistenker strategisk tenking har ligget bak når Norge har vært varsom i kritikken av FN.

- Det er ikke noe galt i at nordmenn får viktige stillinger, men FN skal ikke være en plass der nordmenn skal sole seg i posisjoner, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere