RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-topp anklaget for ulovlig aksjesalg

Foto: Roy Storvik (Rogalands Avis)
Sist oppdatert:
Selv mener han at Oslo Børs har skylden.

Tom Henning Slethei, som er varaordfører og Frps ordførerkandidat i Sola kommune, skal ha drevet ulovlig aksjesalg i børsnoterte selskapet Reservoir Exploration Technology ASA (RXT), ifølge Finanstilsynet. Det skriver Dagens Næringsliv (DN).

Torsdag ble det kjent at Nordea Bank Norge, First Securities, Fondsfinans ASA og Svenska Handelsbanken anmeldes av Finanstilsynet for brudd på bestemmelsen om shortsalg etter restruktureringen av det børsnoterte seismikkselskapet våren i fjor.

Udekket shortsalg innebærer å selger aksjer man ikke har lånt på salgstidspunktet.

Les også:Anmelder meglerhus for ulovlig aksjehandel

Restruktureringen omfattet emisjon av aksjer gjennom kontantemisjon og konvertering av obligasjonsgjeld.

Finanstilsynet mener Slethei, i tillegg til Arne Fredly og fem andre investorer, har drevet såkalt udekket shortsalg i RXT.

Tilsynet har tidligere krevd at investorene betaler tilbake en samlet gevinst på 11,2 millioner kroner etter aksjesalg. Slethei sier til DN at han er pålagt å tilbakebetale 400.000 kroner av Finanstilsynet.

- Jeg er sjokkert over omfanget saken har fått, og har vært i kontakt med min advokat. Når det først er sånn, ser jeg frem til å få prøvd saken i retten, sier Slethei til DN.

Frp-toppen hevder at aksjekjøpet ble forsinket på grunn av at prospektet fra Oslo Børs ikke var klart, og at han allerede hadde kjøpt og betalt aksjene han skulle selge videre.

- Jeg hadde ti ganger så mange aksjer. Men aksjene kunne ikke utstedes før prospektet var klart. Jeg kan derfor vanskelig lastes for at aksjene jeg solgte ble forsinket, sier Slethei.

Han karakteriserer seg selv som «en uerfaren investor» overfor DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere