RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre arbeidsledige i mars

Sist oppdatert:
Ferske tall fra Aetat viser at arbeidsledigheten er på vei ned. Særlig i industrien er det klare tegn på nedgang.

Ved utgangen av mars var det registrert 92.000 helt ledige arbeidssøkere ved Aetat, noe som tilsvarer 3,9 prosent av arbeidsstyrken. Sesongjustert har den registrerte ledigheten avtatt med 900 personer den siste måneden.

Det viser tall Aetat la fram torsdag.

Nedgangen i ledigheten er litt kraftigere enn ventet. En rundspørring foretatt av TDN Finans viste at analytikerne hadde ventet en ledighet på 4,0 prosent i mars.

Synker i industrien
Ledigheten synker innen industri og bygg og anlegg. Arbeidsmarkedet for disse gruppene har de siste månedene bedret seg gradvis, og det er nå færre helt ledige innenfor de to yrkesgruppene enn for ett år siden.

- Arbeidsmarkedet holdt seg omtrent uendret også i mars. Det har dermed vært relativt stabilt på arbeidsmarkedet i flere måneder, sier arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke.

Innen bygge- og anleggsarbeid er det særlig stor nedgang i ledigheten blant tømrere og snekkere, og innen industriarbeid er det støpere, sveisere og platearbeidere som har hatt den mest markante nedgangen.

Når det gjelder yrker knyttet til offentlig sektor har ledigheten økt relativt mye de siste månedene. Dette gjelder yrkesgruppene helse, pleie og omsorg, undervisning og administrativt arbeid.

Arbeidsmarkedet i Trøndelagsfylkene har bedret seg de siste månedene. Ifølge sesongkorrigerte tall har summen av helt ledige og tiltaksdeltakere gått ned i Nord-Trøndelag med syv prosent de siste månedene.

Flest ledige mellom 20 og 29 år

Økt ledighet blant gamle
Det er sterkest vekst i ledigheten for personer på 60 år og over, men det er personer i aldersgruppen 20 til 29 år som utgjør den klart største andelen helt ledige arbeidssøkere.

For personer med grunnskoleutdanning og personer med videregående grunnkurs og VK1 gikk arbeidsledigheten ned i mars i år i forhold til mars i fjor. Ledighetsveksten er sterkest for arbeidssøkere med inntil fire års høyere utdanning, men det er personer uten høyere utdanning som utgjør den største andelen av arbeidssøkere. 73 prosent av arbeidssøkerne har ikke høyere utdanning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere