RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre bytter kraftleverandør

I løpet av det siste året har 18 prosent av landets strømkunder byttet kraftselskap minst en gang. Dette er en tilbakegang på fem prosentpoeng siden desember 2003. Norske strømkunder ikke lenger er like opptatt av å skifte kraftselskap som tidligere.

Resultatene fremkommer i TNS Gallups Energibarometer for første kvartal i år.

- Det kan være mange årsaker til at strømkundene ikke er like aktive i markedet. Flere av kraftselskapene har vært opptatt av å tilby kundene fastprisavtaler. Har kundene inngått en avtale de er fornøyde med, er de ikke like interesserte i å orientere seg om andre leverandører, sier avdelingsleder Eva Fosby Livgard i TNS Gallup i en pressemelding.

Livgård forteller at pris er den viktigste årsaken til at kundene bytter kraftselskap. Og ettersom prisforskjellene mellom de enkelte selskapene er mindre nå enn for ett år siden, har leverandørbyttet avtatt.

I tillegg kan den lave andelen tyde på at markedskampanjene fra kraftselskapene ikke er like effektive som før.

Godt over 40 prosent av dem som har skiftet leverandør det siste året forventer å spare mer enn 1.000 kroner per år på leverandørskiftet. Det er ingen som tror at den nye leverandøren skal være dyrere enn den gamle.

Mange kraftselskap er aktive med hensyn til å få flere kunder. I fire av ti tilfeller er det selskapet som initierer leverandørbyttet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere