RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre går konkurs

I løpet av første kvartal gikk antall konkurser ned med 10 prosent, sammenliknet med samme kvartal i fjor. Det er imidlertid store forskjeller rundt om i landet.

Det ble åpnet 1.095 konkurser i første kvartal 2005, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I Sør-Trøndelag var det størst nedgang i antall konkurser i forhold til samme kvartal året før. Her har antall konkurser gått ned med 50 prosent. Telemark og Rogaland ligger like bak, med nedgang på rundt 30 prosent.

Størst økning hittil i år har vært i Østfold og Akershus. I disse to fylkene har konkursene steget med henholdsvis 30 og 15 prosent. Andre fylke med oppgang er Vestfold, Troms, Oslo og Vest-Agder.

I første kvartal stod Oslo før 20 prosent av alle landets konkurser. Akershus ligger hakk i hæl, med 13 prosent.

Antall konkurser for enkeltmannsforetak har steget med tre prosent, mens antall selskaper som har måttet gå til Skifteretten er ned med 17 prosent.

Flest konkurser er det innen varehandel. Også eiendomsdrift, forretningsmessig tjenesteyting og utleie står for en stor del. Størst økning står informasjonsektoren, og da spesielt innholdssektoren, for.

SSBs tall viser også at menn står for mer enn ni av 10 konkurser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere