RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre konkurser denne høsten

Sist oppdatert:
I tredje kvartal i år var det 16 prosent færre konkurser sammenliknet med kvartalet før. En av tre konkurser var personlige, men det er selskapskonkurser som øker mest.

Hittil i år er det åpnet 3 993 konkurser, og 35 prosent av disse er personlige, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

I forhold til samme kvartal i fjor, har har antall selskapskonkurser økt med 18 prosent, mens tallet på personlige konkurser har steget med 9 prosent.

Innen sektorene varehandel, eiendomsdrift, forretningsmessig tjenesteyting og utleievirksomhet, bygg- og anleggsvirksomhet, samt hotell- og restaurantvirksomhet er det flest konkurser. 60 prosent av konkursene innen bygg- og anleggsvirksomhet er personlige konkurser.

Det har i tredje kvartal vært en nedgang i konkurser, sammenliknet med kvartalet før. Unntaket er i Vest-Agder, Rogaland, Møre og Romsdal og Nordland. Nedgangen har vært størst i Akershus og Sogn og Fjordane.

For hele landet har antall konkurser sammenliknet med andre kvartal i fjor økt med 15 prosent, og i Nordland har det vært en vekst på hele 82 prosent. Østfold har hatt en økning på 60 prosent og Buskerud på 50 prosent. I Telemark, Vestfold, Oslo, Oppland og Sogn og Fjordane har det vært en nedgang i antall konkurser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere