RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre konkurser i april

306 foretak gikk konkurs i april, og ikke siden august 2002 har tallet vært lavere. Transportstreiken kan imidlertid føre til at flere mindre bedrifter får problemer.

Både for april måned og årets fire første måneder er det en gjennomgående nedgang i tallet på konkurser, viser tall fra CreditInform.

I april var det 306 konkurser, og dette er 96 færre enn i mars. Mer enn en tredel av konkursene er enkeltmannsforetak, skriver det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Newswire.

Konkursnedgangen omfatter de aller fleste bransjer, men spesielt industrien peker seg ut positivt. Nedgangen var også stor innen hotell- og restaurantbransjen og varehandelen. Innen fiskeoppdrett har derimot konkurstallet steget.

Det er imidlertid fare for flere konkurser i tiden som kommer, på grunn av den pågående transportstreiken. Streiken kan ramme både transportbedrifter, produsenter og butikker.

Den største konkursnedgangen skjedde i Akershus og Hordaland. Vestfold og Møre og Romsdal kan også vise til en kraftig konkursnedgang i april måned. Det er imidlertid en økning i Oppland, Buskerud, Vest-Agder, Sogn og Fjordane, samt i trøndelagsfylkene og Nordland. Økningen er imidlertid ikke dramatisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere