RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre konkurser

Sist oppdatert:
Det er en betydelig nedgang i tallet på konkurser. Ferske tall fra CreditInform vitner om bedre tider innen de fleste næringer over nesten hele landet.

I februar i år gikk 346 norske foretak konkurs. Det er 101 færre konkurser enn samme måned i fjor og 34 færre enn januar i år.

Nedgangen er solid i de aller fleste fylker, og den er merkbar innen viktige næringer som varehandel og industri.

- Dette er veldig positivt. Nå ser den forventede oppgangen for norsk næringsliv ut til å slå til, sier administrerende direktør i CreditInform Lars Carlsson til nyhetsbyrået Newswire.

Carlsson tror at konkurstallene nå vil stabilisere seg på et lavere nivå, og han forventer ikke noen økning de neste månedene.

- Det er flere grunner til denne utviklingen. Den rekordlave renta har fått fart på hjulene, arbeidsledigheten er lavere enn på lenge, folk bruker penger og kronekursen hjelper industrien.

For Oslos del er det nærmest en halvering i tallet på konkurser for februar i år sammenlignet med samme måned i fjor, fra 88 til 48 konkurser.

Hordaland er et fylke som hadde svært høye konkurstall i fjor og som nå opplever en solid nedgang. Det samme skjer i Rogaland.

Telemark, Troms og Hedmark er de eneste fylkene som ikke har noen nedgang for øyeblikket.

Det ble registrert 22 konkurser innen industrien i februar. Det er under halvparten så mange som i samme måned i fjor og langt under tallene fra 2002. I varehandelen er det også en solid nedgang. Det samme er tilfelle for it-bransjen.

- Det kan tyde på at problemer er ryddet av veien i it-bransjen og at situasjonen vil bedre seg betraktelig fremover. Markedet for mobiltelefoner har også stabilisert seg etter en turbulent periode, sier Lars Carlsson.

Bygg- og anleggsbransjen er nå inne i en god periode sammenlignet med vinteren i fjor. Fiskerinæringen sliter imidlertid fortsatt og i hotell- og restaurantbransjen er det usikre tider med færre gjestedøgn og flere konkurser.

- Hotell- og restaurant har alltid vært en turbulent bransje med mange nyetableringer og konkurser til enhver tid. Men for AS Norge er dette totalt svært oppløftende tall, sier Lars Carlsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere