RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre ledige enn ventet

Sist oppdatert:
Ferske tall viser at 4,4 prosent av den norske befolkningen var arbeidsledige i september. På forhånd ventet ekspertene en ledighet på 4,5 prosent.

Arbeidskraftundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå viste at sesongjusterte tall med tre måneders glidende gjennomsnitt av ledigheten i september var på 106.000 personer.

Ifølge TDN Finans var det på forhånd ventet at antall arbeidsleidige i høstmåneden skulle havne på 108.000 personer.

Antall sysselsatte i september økte med 9.000 fra i sommer, og trenden er stigende. Fra tremåneders-perioden mai-juli til august-oktober steg antall sysselsatte med 11.000 personer.

- Veksten i sysselsettingen var noe sterkere enn ventet. Tallene understøtter bildet av en økonomi med god vekst. Foreløpig har dette gitt kun moderate utslag i arbeidsmarkedet, men dagens tall kan indikere at effektene bli sterkere etter hvert, skriver DnB NOR Markets i en kommentar.

I samme periode falt arbeidsledigheten med 2.000 personer. Ledigheten lå på tilsvarende nivå i september som samme måned året før.

Frem til september i år har antall sysselsatte steget med 21.000 personer, og sysselsettingstallene begynner å nærme seg nivået fra rekordvåren 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere