RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre ledige innen it

Sist oppdatert:
Arbeidsledigheten innen IKT-yrkene er i en nedadgående trend, men er fortsatt relativt høy. - Vi venter fremdeles på at arbeidsmarkedet innen IKT-bransjen virkelig skal ta av, sier Arve Aasmundseth i bransjeorganisasjonen Abelia.

Torsdag la Aetat frem tall for arbeidsledigheten i november, som viste at ledigheten generelt er på vei ned. I oktober lå raten på 3,7 prosent, mens det i forrige måned var 3,5 prosent av befolkningen som var arbeidsledige.

Tallene viser at arbeidsledigheten i IKT-yrkene ligger på 3,5 prosent.

- Det positive er at ledigheten fortsetter å gå ned. Etter at omslaget kom i april, har det vært færre arbeidsløse innen IKT-yrkene, sammenliknet med tilsvarende måned i 2003. Denne trenden ser ut til å fortsette, sier Aasmundseth i Abelia i en pressemelding fredag.

Aasmundseth og Abelia venter fortsatt på at sysselsettingen i IKT-bransjen skal ta av. Sektoren har vært preget av økonomisk bedring en god stund, men dette har foreløpig ikke gitt utslag i flere IKT-jobber. Nivået ligger omtrent på samme nivå som i november i fjor.

For syvende måned på rad er arbeidsledigheten lavere enn på samme tid året før. Ved utgangen av oktober var det 1.999 helt arbeidsledige innen IKT-yrkene, ned 198 personer fra samme måned i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere