RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre må til skifteretten

Antall konkurser her til lands faller videre. I løpet av årets to første måneder måtte 15,9 prosent færre selskaper gå den tunge veien til skifteretten.

I januar og februar gikk 612 norske bedrifter konkurs. Av disse var det 318 bedrifter som måtte legge inn årene i forrige måned. Det er 32 færre enn februar i fjor.

- Konkurstallene har stabilisert seg på et lavere nivå enn for halvannet år siden, men det er til dels store geografiske og bransjemessige forskjeller, sier administrerende direktør Lars Carlsson i CreditInform i en pressemelding.

Størst nedgangen var det i industrien, men utviklingen er ikke like positiv for eiendomssektoren, hotell- og restaurantbransjen og finansnæringen.

Sør-Trøndelag, Rogaland og Telemark har den største fylkesvise nedgangen i konkurser. I disse fylkene var det omtrent halvparten så mange foretak som måtte gi opp sammenlignet med i fjor.

Vest-Agder, Østfold, Oslo og Akershus har alle flere konkurser enn i fjor. I Oslo var det en økning på hele 10 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere