RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre nordmenn sparer i aksjer

Til tross for rekordlav rente og en kjempeopptur på børsen, reduserte nordmenn sin aksjesparing i fjor. Vi solgte aksjer for langt større verdier enn vi kjøpte for.

I løpet av 2003 steg hovedindeksen på Oslo Børs med 48 prosent. Men folk flest fikk ikke med seg børsoppturen, skriver Økonomisk Rapport.

Tall fra Norges Bank viser nemlig at vi solgte aksjer for 2,1 milliarder kroner mer enn vi kjøpte for.

Men selv om vi solgte flere aksjer enn vi kjøpte, økte verdien av aksjeporteføljen hos husholdningene. Ifølge AksjeNorge steg verdien med 14,4 milliarder kroner, til 44,1 milliarder.

John Peter Tollefsen i AksjeNorge forteller at aksjesparerne holdt stand i løpet av året regner i kroner, men antall personer har blitt kraftig redusert. I 2002 var det 370.000 aksjesparere, mot 348.000 i fjor.

Nedgangen kan forklares med at mange selskaper ble tatt av børs, og det tar lang tid å kompensere frafallet av aksjonærer.

Sjeføkonom Tormod Andreasen i Sparebank 1 Gruppen mener at folk fremdeles ikke har kommet seg etter børsnedturen for noen år siden. Derfor sprer vi sparingen vår, i stedet for å satse alt på en hest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere