RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre norske pirater

Sist oppdatert:
Vi laster ned færre ulovlige filer fra internett. Men nedgangen til tross, Norge er fremdelses dårligst i Norden.

En ny undersøkelse i regi av Business Software Alliance, BSA, om ulovlig installert programvare viser at piratkopieringsraten i Europa, Midt-Østen og Afrika nå har gått ned fra 41 prosent til 39 prosent.

Bak resten
Den norske piratkopieringsraten er nå nede i 31 prosent mot 35 prosent i år 2000. Til tross for den positive utviklingen ligger vi altså fremdeles bak våre nordiske naboer.

I Sverige er andelen nå 26 prosent, i Danmark 27 prosent og i Finland 29 prosent.

Piratkopiering er på vei ned i alle de nordiske landene i løpet av de siste årene, noe som forklares med at en godt utviklet IT-infrastruktur fremmer en respekt for verdien av opphavsrettigheter og de fordeler lovlig programvare medfører.

87 land
- Det er positivt at det langsiktige arbeidet med å begrense piratkopiering vinner frem. Kunnskap og forståelse om at ingen er tjent med å bruke piratkopiert programvare står helt sentralt i vårt arbeid. Men til tross for den positive utviklingen, ser vi dessverre at det fortsatt er mange som bryter loven på dette området, sier Eilert Hanoa, formann i BSA Norge.

Piratrapporten er bestilt av BSA og dekker 87 land verden over.

3/4 ulovlig
I mer enn halvparten av landene i undersøkelsen var piratkopieringsraten over 60 prosent, og i 24 land overskred den hele 75 prosent. Tallene viser at det er økt tilgjengelighet til ulisensiert programvare på internett.

Undersøkelsen i sin helhet er tilgjengelig på www.bsa.org/globalstudy

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere