RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre tomme seter hos SAS Braathens

Sist oppdatert:
Veksten for SAS Braathens fortsetter. I februar økte kabinfaktoren med over fire prosentpoeng.

SAS-konsernet la mandag formiddag frem tallene for februar. SAS Braathens transporterte 632.600 passasjerer på sitt rutenett i februar. Det var 2,7 prosent færre enn i februar 2004.

Nedgangen forklares med at det i fjor var skuddår, og derfor en ekstra produksjonsdag i februar.

- Nedgangen i trafikken på norsk innenriks i februar tilsvarer den ene produksjonsdagen ekstra vi hadde i fjor som følge av skuddår, sier administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens i en kommentar.

Flyselskapet bedret sin kabinfaktor, eller antall belagte seter, med 4,1 prosentpoeng sammenlignet med samme måned i 2004.

Europa-rutene til SAS Braathens viste fortsatt vekst. Antall passasjerer i februar var 116.600, som var 11,3 prosent flere enn ett år tidligere. Kabinfaktoren gikk opp 5,5 prosentpoeng til 62 prosent.

Kabinfaktoren økte med 2,6 prosentpoeng til 56 prosent på norsk innland. Bedringen i kabinfaktoren skyldes først og fremst harde kutt i kapasiteten. Kapasiteten på norsk innenriks ble redusert med 8,1 prosent i februar.

SAS-konsernet har samlet en økning i antall passasjerer på 0,8 prosent fra samme måned i 2004. Den samlede kabinfaktoren økte med 1,9 prosentpoeng til 57,2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere