RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre vil binde renten

Bankene har i løpet av det siste halve året nesten ikke fått en eneste ny fastrentekunde. Årsaken er den lave flytende renten.

- Det siste halve året har våre kunde forholdt seg ganske rolig og vært avventende i forhold til fastrente på lån, sier produktansvarlig Trine Saltnes Skjæringstad i Nordea til NRK.

Anders Bigseth i DnB NOR bekrefter trenden. Han sier det er rundt en av fem kunder som har inngått en fastrenteavtale.

Skal det lønne seg for andre enn banken at du binder renten, må Norges Bank skru opp styringsrenten kraftig. Sjefredaktør Tom Staavi i Dine Penger mener det derfor skal mye til for at det lønner seg med fastrente i dagens lave rentebilde.

- Dersom man tar utgangspunkt i en fastrente på 4,5 prosent over fem år, må den flytende renten stige med 1,5 prosent bare for å komme opp på det samme nivået. For at fastrente skal lønne seg må flyterenten stige ytteligere. Dersom det tar et halvt år før vi får den første renteendringen fra Norges Bank, vil man i løpet av det halve året ha betalt 1,5 prosent mindre med flytende enn fast rente, sier Staavi til rikskringkastingen

I en rundspørring NRK har foretatt, anbefalte syv av ti analysehus å binde renten på boliglånet. Hovedargumentet er at fastrenten er på sitt laveste siden 1950-årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere