RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første Lidl-butikk ferdig

Sist oppdatert:
I Sarpsborg står den første Lidl-butikken i Norge ferdig. Men trolig slår ikke butikken opp dørene før i august. Det ventes priskrig på melk, brus og andre matvarer til høsten.

Administrerende direktør Bjørn Næss i analysebyrået ACNielsen Norge AS tror Lidl vil dumpe prisen på enkelte varer for å tiltrekke kunder, slik de gjorde under oppstarten i Finland og Sverige.

- Dersom Lidl vil, så kan de komme til å dumpe prisen på melk. Lidl kan selge med tap dersom de mener det er viktig for deres pris-image, sier Næss til VG.

Direktøren i ACNielsen mener det er vanskelig å si hvor store prisforskjeller det vil bli mellom Lidl og de norske konkurrentene. Men i Finland la Lidl seg mellom 10 og 15 prosent under de andre butikkjedene i pris.

Seksjonssjef Mona Ljunggren i Konkurransetilsynet synes det er bra at Lidl etablerer seg i Norge. Hun påpeker at økt konkurranse bidrar til lavere priser og økt valgmulighet.

Det er ventet at Lidl vil åpne sine første butikker i august eller september i år. Sannsynligvis vil butikkjeden smelle opp mellom 10 og 12 butikker på samme dag. I Sverige åpnet de 11 på en gang. I butikken i Sarpsborg er ansatte allerede i gang med å bære inn tørrvarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere