RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

«Fuck all Denmark»

Sist oppdatert:
Danmark utsettes for rekordmange hackerangrep - 348 bare i helgen.

Jyllands-Postens publisering av Muhammed-bilder får store konsekvenser på internett. Bare i helga har 348 danske nettsteder blitt angrepet.

- Det normale nivået for Danmark er fem til ti angrep i uken, så dette er en meget betydelig stigning, og vi har aldri vært utsatt for så mange angrep før. Nå avventer vi hva som skjer i konflikten i løpet av uken. Hvis det ikke skjer en nedtrapping, kan vi risikere at det eskalerer ytterligere, sier leder i sikkerhetsfirmaet FortConsult, Ulf Munkedal til Ink.dk.

Det er angrep der forsidene av nettsteder blir byttet ut med en side laget av hackere som er mest utbredt i Danmark. Ofte følger det med et politisk budskap. Eksempler på slagord som har dukket opp i helga er blant annet «Respect our religion» og «Fuck all Denmark».

Ifølge Munkedal er det i stor grad hackere fra Midtøsten-områdene som søker gjennom danske steder på leting etter sårbare sider. Det er som regel ganske tilfeldig hvilke sider som blir angrepet.

Munkedal er redd for at en eskalering av konflikten kan føre til flere såkalte DoS-angrep, eller tjenestenekt-angrep. Denne typen angrep kan ramme selv de nettstedene som setter sikkerheten på topp. Det betyr at flere nettsteder med høy profil kan bli skadelidende.

TV 2 Nettavisen har fått melding om at flere norske nettsteder også har blitt hacket i helga, men ingen profilerte sider har blitt offer så langt.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere