RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full krøll i Nordic Mining

Nordic Mining skylder på at en svenske hindrer børsnotering. Svensken vil ikke selge for de er på børs. Forvirret? Det er alle.

- Jeg ble litt overrasket, sier Jon Fangel til NA24 iMarkedet. Han er hovedeier i Gexco, et svensk gruveselskap som Nordic Mining ønsker å kjøpe opp. De sendte i dag ut en børsmelding der de beskylder Fangel for å ha misligholdt en avtale om salg av sine aksjer i Gexco.

Fangel forteller til NA24 iMarkedet at han ikke kan forstå at han er i mislighold i avtalen som skal lede til at Nordic Mining kjøper opp selskapet han er hovedeier i.

- Ikke misligholdt
- Det man sier er at jeg er i mislighold. Det er en oppfatning jeg ikke har. For at jeg skal selge er det noen vilkår som skal oppfylles. Det er at Nordic Mining skal på børs, og at det skal komme et bud til alle aksjonærene i Gexco, sier Fangel som ikke har sett tegn til noe av dette.

På sin side hevder Nordic Mining i dagens melding til Oslo Børs at Fangels handlemåte har skapt forsinkelser og usikkerhet knyttet til den planlagte børsnoteringen av Nordic Mining, og det offentlige tilbudet.

Fangel forteller til NA24 iMarkedet at hovedvilkåret for at han skal selge er at kjøpere, Nordic Mining, har en børsnotering. Han forteller at siden Gexcos aksjer i dag er handlet i det svenske aksjemarkedet vil det ikke være attraktivt for eierne å bytte disse inn i et unotert norsk selskap.

Han peker nå frem mot Nordic Minings generalforsamling fredag denne uken.

- Det skal bli spennende å se. Men det er forhold som ikke vi råder over, sier Fangel til NA24 iMarkedet.

Vet ikke hva som er problemet
NA24 iMarkedet spurte mandag formiddag Nordic Minings adm. direktør Ivar Fossum om hva som var problemet.

- Det er et godt spørsmål. Det vet vi ikke. Vi har ikke fått noen god begrunnelse. Det er sådd tvil om at de (Gexcos hovedaksjonær. red. anm) skal gjennomføre avtalen slik den står. Jeg vil ikke kommentere mer enn det. Det kommer flere meldinger på dette i dag eller i morgen, sa Fossum til NA24 iMarkedet.

Da NA24 iMarkedet ringte tilbake til Fossum mandag ettermiddag svarte han det samme. Han visste ikke helt hva som var problemet, og henviste til børsmeldingen som selskapet har sendt ut.

Han varslet igjen at de ville sende ut en børsmelding til markedet så snart de fikk mer informasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere