RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full pilotkrangel i SAS Braathens

Sist oppdatert:
Uenigheten mellom pilotene i SAS og Braathens er så stor rett før selskapene blir ett at de ikke sitter i samme cockpit.

Mandag blir SAS og Braathens ett selskap. Men uenigheten mellom pilotene har gjort at partene har tatt en pause i forhandlingene. Dermed blir ikke flyverne formelt integrert i det nye selskapet mandag, skriver Aftenposten.

- Vi starter opp SAS Braathens som eget selskap. Vi har imidlertid ikke fått avsluttet pilotforhandlingene og utsetter dermed å ta den flyoperative virksomheten inn i det nye selskapet. Dette gjør ting litt mer komplisert, men uansett ville integreringen tatt lang tid, sier viseadministrerende direktør Knut Solberg i SAS Braathens til avisen.

I praksis betyr det at flyvere og kabinpersonell fra Braathens ikke kan fly sammen med flygere og kabinpersonell fra SAS.

Flere punkter har skapt splid mellom pilotene. En gammel SAS-avtale gjør at pilotene kan søke på ledige jobber rundt om i Skandinavia, der ansiennitet blir gjeldende. Videreføres avtalen vil det virke sterkt hemmende på karrieremulighetene til Braathens-flyverne.

I tillegg har SAS-medlemmene presentert en lønnsstige for flyverne i Braathens som var dårligere enn den SAS-flyverne skulle få.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere