RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full stans for Lidl

Sist oppdatert:
Fylkesmannen i Aust-Agder har krevd øyeblikkelig stans i arbeidet med å planere ut tomta som skal romme et gigantisk Lidl-bygg nær strandsonen i Grimstad.

Lidls planer om å legge sentrallageret for Sør-Norge til Grimstad har vakt kraftige reaksjoner. Det 12 meter høye metallbygget på 30.000 kvadratmeter skal ligge tett inntil et populært friluftsområde, bare et steinkast fra strandlinja.

Kommunen har de siste ukene jobbet for fullt med å planere ut tomta som skal romme kjempebygget. Lidl skal etter planen overta tomta i høst.

Naboene klaget

Nå er planeringsarbeidene stanset. Fylkesmannen i Aust-Agder bestemte seg onsdag for å be Grimstad kommune behandle reguleringssaken pånytt, og det vil forsinke arbeidene med minst 3-4 måneder.

Advokat Pål Eide, som har klaget på kommunens opprinnelige reguleringsendring på vegne av beboere i området, mener vedtaket fra fylkesmannen betyr at byggeplanene må droppes.

- De må finne en ny tomt, tror jeg, sier advokaten til TV 2 Nettavisen.

- Vedtaket fra fylkesmannen innebærer at kommunens vedtak om å bygge er ugyldig. Det sier seg selv at da må saken behandles på nytt, påpeker Eide.

Beboerne i området har reagert særlig sterkt på at det svære bygget skal plasseres tett inntil strandsonen.

- Det er lite ønskelig å få et så stort bygg så nær sjøen, oppsummerer Eide.

Ny runde

Området hvor Lidl-bygget skal stå, har vært regulert til nærings- og friluftsformål i lang tid. Da Lidl ba om å få bygge, nøyde kommunen seg med å behandle saken som en mindre vesentlig reguleringsendring. Onsdagens vedtak fra fylkesmannen innebærer at kommunen nå må gå en ny runde og behandle saken som en ordinær reguleringsendring.

Grimstad-ordfører Svein Harberg, som har engasjert seg tungt i Lidl-saken, er overrasket over beslutningen.

- Vi er overrasket over fylkesmannens avgjørelse fordi dette går på skjønn, sier Harberg til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Harberg berører vedtaket kun 20 av de 120-130 målene som er regulert til næringsformål i området. Hvorvidt Lidl-bygget blir rammet, er han slett ikke sikker på.

- Avtalen er at vi skal levere 100 dekar til Lidl seinere i høst. En flik av dette området går inn i det som er omregulert, men om det berører selve bygget er for tidlig å si ennå, sier han.

Tror bygget blir realisert

Ordføreren opplyser at kommunen umiddelbart tok kontakt med entreprenøren og fikk stoppet arbeidene i det berørte området da de ble kjent med vedtaket fra fylkesmannen.

På spørsmål om Svein Harberg fortsatt tror det blir noe av byggeplanene, svarer han kort og greit:

- Ja.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere