RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fulle lagre senker oljeprisen

Sist oppdatert:
Tall som viser uventet store lagre av råolje, bensin og fyringsolje sender onsdag kveld oljeprisen markant ned.

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): Oljeprisen sendte onsdag Oslo Børs til et nivå hårfint under børsrekord. Men en halv time etter at børsen stengte, kom det oljelagertall fra USA. Frem til disse tallene kom, var oljeprisen på god vei mot sin sjette dag på rad med solid oppgang, men den har nå bråsnudd nedover.

Amerikanske lagre av råolje økte den siste uken med mellom 2 og 3 millioner fat, viser to uavhengige undersøkelser, fra det amerikanske energidepartementet og bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute.

Markedet hadde tvert om ventet et fall på 2 millioner fat.

I tillegg økte lagrene av bensin og destillater, som fyringsolje, klart mer enn markedet hadde ventet.

- Det var økning over hele linjen, og det bør være negativt for prisen, sier bransjeanalytikeren Peter Beutel i Cameron Hanover Inc. ifølge nyhetsbyrået Bloomberg News.

Før tallene kom kostet et fat nordsjøolje for levering i januar 58,20 dollar fatet på oljebørsen i London. Nå har prisen falt 1,8 prosent til 57,15 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere