RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fullt trøkk i boligmarkedet

Sist oppdatert:
Det er fortsatt brennhett i boligmarkedet i Oslo-området, viser TV 2 Nettavisens boligbarometer. Objektene blir nærmest revet bort. Se de sist solgte boligene her.

Boligprisene har holdt seg relativt stabile siden den kraftige oppgangen i august. Med 0,1 prosent vekst i september, kan det se ut til at veksten har stagnert.

Men tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) viser at prisveksten korrigert for sesongvariasjoner ligger på 0,5 prosent i samme måned.

Det vil si at vi betaler mer for boliger enn normalt på denne tiden av året. Tallet indikerer at det fortsatt er hett i boligmarkedet.

TV 2 Nettavisen har sett på 50 boliger som ble lagt ut for salg i helgen 16. til 17. oktober. Av disse ble hele 33 solgt på under en uke. Til sammenlikning ble 34 av 50 boliger solgt i løpet av samme tidsperiode måneden før.

Hetest på høsten
- Vi har hatt fem måneder i strekk med prisoppgang over det normale, og det er et kraftig trøkk i markedet, sier direktør Finn Tveter i NEF til TV 2 Nettavisen.

Det har ikke tidligere i år vært så høyt tempo i boligmarkedet som i de siste to månedene. Før sommeren lå antall solgte boliger i løpet av under en uke på 23 av 50, mens det i august var 28 av 50.

Ikke engang i rakettmånedene januar og februar, da boligprisen hoppet til værs med seks prosent, var farten så høy.

Det er spesielt i det dyre og det billige segmentet at salget har tatt seg opp. Hele ni av ti med en prislapp på mellom 1 og 1,5 millioner kroner var solgt, mens tilsvarende tall for boliger over 2,5 millioner kroner var syv av 10.

Villige til å åpne lommeboken
Det er ikke bare i forhold til å ta en rask avgjørelse boligkjøperne er fleksible. De er også villige til å bla opp mer enn prisantydning, for å sikre seg drømmeboligen.

Av de 33 leilighetene som var solgt, gikk bare fire under takst. I snitt gikk alle objektene 91.000 kroner over takst.

Mest over takst gikk leilighetene med en pris på mellom 1 og 1,5 millioner kroner. Disse punget kjøperne i snitt 148.000 kroner ekstra for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere