RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Funksjonshemmede raser mot SAS

Foto: Håvard Solem, TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
SAS Braathens har bestemt seg for å fjerne honnørrabatten, og får nå kraftig refs fra Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO).

FFO ber SAS Braathens om å revurderer beslutningen om å ta bort honnørrabatten. Organisasjonen har mottatt en storm av protester fra funksjonshemmede etter at flyselskapet bestemte seg for å endre praksis.

- Honnørbilletter har de samme betingelsene som fullprisbilletter, de kan kjøpes fram til avgang, og de kan avbestilles og endres. Rabatterte billetter tilbyr ikke disse betingelsene. Muligheten til å foreta spontane reiser blir derfor mer begrenset, og man kan ikke avbestille turen dersom man blir syk eller lignende. Fjerningen av honnørordningen vil trolig for mange føre til en mer passiv og isolert tilværelse, sier leder Arnt Holte i FFO i en pressemelding.

Fra 1. januar i år ble honnørrabatten fjernet. Hovedårsaken skal være at det finnes mange andre rabattordninger, i tillegg til lavprisbilletter.

Disse ordningene er imidlertid ikke like fleksible som honnørrabatten.

- For mange funksjonshemmede og mennesker med kroniske sykdommer er det svært viktig å kunne få fleksible og rimelige billetter når de skal reise. Denne muligheten har de nå blitt fratatt, sier Holte.

FFO har til sammen 266.000 medlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere