RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fusjonskameratene sure på tilsynet

(Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ikke uventet er ledelsen i DnB og Gjensidige Nor kritiske til Konkurransetilsynets foreløpige vurdering av fusjonen. – Det vil fortsatt være sterk konkurranse i markedet, sier konsernsjefene Svein Aaser og Olav Hytta.

Tirsdag morgen offentliggjorde Konkurransetilsynet sin foreløpige vurdering av fusjonen mellom DnB og Gjensidige Nor. Tilsynet er skeptisk til fusjonen og vurderer å forby sammenslåingen.

Fortsatt sterk konkurranse
Det har ikke falt i god jord hos de to storbankene. I en felles uttalelse skriver DnB-sjef Svein Aaser og hans kollega Olav Hytta i Gjensidige Nor at konkurransen fortsatt vil være sterk i det norske markedet og at det ikke er grunnlag for å stanse fusjonen.

Innen 19. september må de to bankene komme med sitt tilsvar til Konkurransetilsynet. Senere har tilsynet frist til 19. november med å komme til en endelig avgjørelse.

Til kundenes beste
Hytta og Aaser trekker også frem at en fusjon mellom de to bankene vil være samfunnsøkonomisk gunstig og at det er elementer som skal veie tungt i vurderingen.

- Vi er overbevist om at fusjonen vil være til kundenes beste og derfor blir godkjent og gjennomført etter at alle myndighetsorganer har ferdigbehandlet saken. Dette er siste mulighet til å skape en norskbasert finansinstitusjon som kan stå i mot den økende nordiske konkurransen i finanssektoren, og ha tyngde nok til å sikre at viktige beslutninger som berører norske bedrifter og husholdninger fortsatt blir tatt i Norge, og ikke minst at norsk finansnæring kan opprettholde kompetanse og arbeidsplasser i fremtiden, heter det i den felles uttalelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere