RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fusjonsplaner faller i fisk

Sist oppdatert:
En kjempefusjon mellom Pan Fish, Fjord Seafood og Marine Harvest er ikke mulig takket være nye regler fra Stoltenberg-regjeringen.

Torsdag skrev Finansavisen at John Fredriksen jobbet for å få gjennomført en fusjon med Pan Fish, Fjord Seafood og Marine Harvest. En fusjon ville lagt grunnlaget for verdens største oppdrettsselskap.

Fredag skriver avisen Fiskaren at en eventuell kjempefusjon vil bli stoppet av nye konsesjonsregler. Etter 1. januar kan ikke et selskap eie mer en 25 prosent av konsesjonene. Et nytt selskap bestående av dagens Pan Fish, Fjord Seafood og Marine Harvest vil sitte på 261 konsesjoner, tilsvarende 33 prosent.

Før nyttår ville 261 konsesjoner ikke vært noe problem, men fra 1. januar er taket for antall konsesjoner senket fra 35 til 25 prosent. Et selskap kan i utgangspunktet kun eier 15 prosent av konsesjonene, men kan søke om dispensasjon til å eie opp til 25 prosent, skriver Fiskaren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere