RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fyttigrisen, hvor går oljeprisen?

Sist oppdatert:
Oppgangen i oljeprisen de siste dagene har senket forventingene om ytterligere kutt i produksjonen. Ukens lagertallene fra USA kommer syv og en halv time forsinket, og slikt får oljeaksjene til å vakle.

Smith Barney meldte i dag at de tror det forrige produksjonskuttet til Opec kun blir implementert med 50 prosent. Dette sammen med forsinkede lagertall fra USA skapte usikkerhet i markedet rundt utviklingen av oljeprisen.

Usikkerheten dro Statoil og Hydro og dermed hovedindeksen også ned på Oslo Børs i ettermiddag.

Hovedindeksen ble notert på hele 244,35 poeng like etter åpningen av børsen, men endte til slutt på 242,46 poeng, og noterte dermed en nedgang på 0,43 poeng siden børsslutt tirsdag.

Statoil, Hydro og Frontline var de mest omsatte selskapene, og alle gikk ned. Statoil gikk ned 1,53 prosent til 96,50 kroner. Hydro gikk ned 1,22 prosent til 487 kroner og Frontline gikk ned 2,10 prosent til 303,50 kroner.

Frontline hadde en meget god avslutning på børsen tirsdag, men sendes nedover takket være usikkerheten rundt oljeprisen og misnøye med driften i gassrederiet Golar.

Telenor fikk en god start på børsen i dag. Fem minutter før elleve var selskapet opp 1,28 prosent til 59,50. Markedet virker beroliget etter gårdagens lille tyrkersjokk , men aksjekursen endte til slutt uforandret.

Dagens vinner på børsen ble Siem Offshore. Som sammen med Stolt Offshore og Solstad Offshore hadde en fin lillelørdag på børsen.

Ved børsslutt hadde aksjekursen til Siem steget med 6,52 prosent opp til 34,30 kroner. Oppgangen ble drevet av en børsmelding tidlig på dagen om at selskapets resultat for fjerde kvartal var "betydelig over markedsforventningene", Bedringen i resultatet skyldes ifølge selskapet høyere aktivitet, bedre marginer og lavere kostnadsbase.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere