RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gabrielsen vil hjelpe skipsverftene

Foto: Ingvild Jensen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Næringsminister Ansgar Gabrielsen vil gi skipsverftene og de maritime næringene mer konkurransedyktige rammevilkår, og på denne måten gi næringen drahjelp.

Gabrielsen inviterte under verftskonferansen i Ålesund tirsdag de maritime næringene til et samarbeid for å finne fram til de nødvendige virkemidlene.

Styreleder i Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) Maritim, Jon Lund, sier til NTB at han er fornøyd med at næringsministeren nå strekker seg langt for å anerkjenne de maritime næringene i Norge.

Næringsministeren hadde ingen ferdig løsning på hvordan Norge, som er et høykostland, skal klare å beholde en velutviklet, global maritim næring.

Både næringen selv og myndighetene må ta ansvar i den vanskelige konkurransesituasjonen, mener Gabrielsen. Han sa på konferansen at begge parter må bidra til en løsning.

Det er svært hard konkurranse i skipsnæringen for tiden. Sør-Korea og Kina bygger alene halvparten av de 800 skipene som er kontrahert i verden i år. I Norge er ordrebøkene tomme ved svært mange verft, og hver tredje verftsarbeider er enten blitt permittert eller oppsagt i løpet av det siste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere