RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/EPA

Gammel krig gav mobilskatt

En krig utkjempet for 107 år siden, gir amerikanske mobilbrukere tre prosent ekstra skatt på sine mobilregninger.

I 1898 startet den spansk-amerikanske krigen. For å finansiere denne krigen ble det innførst en skatt på luksusprodukter på tre prosent. Telefonen ble da sett på som et luksusprodukt, skriver Amobil.

Etter at krigen ble avsluttet ble aldri skatten fjernet. Amerikanske forbrukere betaler fortsatt skatt for å finansiere en over hundre år gammel krig.

Hva denne skatten har gått til har åpenbart ikke vært helt klart, da den kun har blitt listet som en føderal skatt på mobilregningen. Nå har derimot tre føderale dommere har nå avgjort at skatten er ulovlig. Mobiloperatørene har derimot ikke fått klarsignal fra skattemyndighetene for å avslutte innkrevingen av denne skatten.

Det hevdes at forbrukere nå kan kreve at skattemyndighetene tilbakebetaler opp til tre års beskatning, noe som i så fall vil bli et solid slag mot en allerede stresset amerikanske økonomi. Det anbefales derimot at en legger press på politikere for å få skatten fjernet fremfor å fremme krav om tilbakebetaling.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere